четвер, 8 лютого 2018 р.

Містика й буденність чудових котів від американського митця Randal Spangler




Коти, книжки, м’яке світло, відсутність потреби поспішати, що в лініях малюнку, що в позах їхніх героїв і чисті кольори, щ залежать лише від настрою – чи то яскраво-сонячні чи  то ніжно пастельні. А ще – упевненість, що сьогодні буде не гірше ніж учора, а завтра – не гірше ніж сьогодні. А щоб не сумувати – то можна присмачити буденність, мов приправою, дрібкою магії.

Серед моїх знайомих є ті, для кого світ із такими характеристиками якщо й не видався б раєм, то був би цілком вартий уваги чи як місце для туризму, чи й для еміграції від метушливих буднів.

Певно, схожі почуття викликав він і у свого творця – американського художника Randal Spangler.

Загалом, серед сучасних ілюстраторів чимало тих, хто працює в дусі «мальованого магічного реалізму»: малює звичайні буденні речі, присмачуючи їх відчуттям, що диво – зовсім поруч. А інколи те диво, бонусом, показуючи вдячним глядачам із виразом: та хіба то вже й геть дивина? У створеному мною світі ще й не таке є.

І часто в таких «магічних» світах зустрічаються коти. Знову ж, не дивно: коти, на глибоке переконання багатьох власників, диво за дефолтом.

Із цим, до речі, погоджуються навіть ті, у кого котів немає і хто примудряється недолюблювати пухнасту чи не дуже чотирилапу братію. Мовляв, на диво добре влаштувались ті котиська. Не інакше і справді чи то містичні істоти, чи то інопланетяни, що потайки вже давно взяли у полон людство, яке про це й не здогадується.

Що думають із цього приводу самі коти, сказати важко. Певно, багато чого і дуже різного. Бо й самі коти не менш різні ніж люди.

І, певно, це - один із «плюсів» ілюстрацій Randal Spangler. Серед його робіт – і коти-янголи, і такі, що видаються фейрі – прекрасними, але хижими істотами, що живуть за власними законами, не схожими на людські. І такі, що ними можна сміливо ілюструвати дитячі казки. І навіть – «звичайні» коти, якщо про цих істот можна отак, по-панібратському.

Сподіваюся, що й ви знайдете серед його робіт ті, які припадуть вам до смаку і покращать настрій.

Гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар