неділя, 11 лютого 2018 р.

Гіперреалістичні зображення тварин у незвичайній техніці від американської художниці Cathy Sheeter




Гіперреалізм, ще й у зображенні тварин – і так неабиякий виклик. Навіть коли йдеться про «традиційну» техніку. Тобто коли художниця чи художник вдаються до малювання аквареллю чи до графіки. Бо й там йдеться не лише про неабиякий талант, але й про величезну клопітку працю.


Тож, певно, їм неймовірно «приємно» чути питання: а що, це не фотографії?! Ти диви! Хоча вони, певно, можуть втішатися, що не всі бачать їхні роботі у пристойному зображенні і з гарною передачею кольорів. Чи тим, що треба вміти не лише творити, але й насолоджуватись творчістю інших чи хоч розуміти, як її сприймати. Останнього, на жаль, чомусь не вчать у школі. Хоча ця навичка, як на мене, доста важлива в епоху доступу до безмежної кількості прекрасного чи не дуже – завдяки інтернет-мережі.


Та зараз мовить по гіперреалізм, відтворений за допомогою дуже складної техніки. Американська художниця Cathy Sheeter створює дуже детальні й реалістичні зображення тварин у техніці скретчборда.

Тобто вона бере аркуш паперу, картону чи дошку, поверхню вкривають дбайливо розрівняним шаром вапняного матеріалу, а зверху так само рівномірно наносять шар чорних чорнил. Потім за допомогою інструментів з гострими кінцями тоненькими лініями «продряпують» чорний фон. 


Лінія, ще одна лінія, сотня, тисяча ліній… Ніж із лезами, що можна змінювати,  голки для татуювання, наждачний папір, щітка зі скловолокна. Сотні годин продряпування найменших шерстинок чи структури пір’я птахів.


Через тижні чи й місяці надходить черга вводити кольоровий акцент. 


Cathy Sheeter має професійну мистецьку освіту і вміло вправляється із графітовим олівцем, масляними фарбами, кольоровими олівцями й пастеллю. 


У результаті з’являються дуже впізнавані роботи. Знавці відзначають не лише детальність промальовки, але й «живі» погляди тварин на її картинах, бездоганну композицію та передачу світла й тіні.


На сьогодні роботи художниці набувають все більшої популярності: її роботи представлені на популярних виставках. Вона – одна із засновників Міжнародного товариства художників-скрестів, а також – членом Товариства художників-анімалістів. Усе частіше її картини купують музеї та колекціонери.

Приємного милування її роботами та гарного дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар