понеділок, 19 лютого 2018 р.

Квіткові метелики від канадської мисткині Raku Inoue



Хтось із розумних, а може, й відомих людей сказав, що банальності – це той цемент, який скріпляє звичний нам світ, не даючи йому розвалитися під натиском хаосу.

Думка теж не видається надто оригінальною, але, погодьтеся, є в ній щось заспокійливе. А ще, банальності гарні тим, о дозволяють інколи творчим людям поглянути на звичні для всіх речі під новим кутом зору. Інколи ж такий свіжий погляд цілком може стати початком несподіваного, але від того не менш цікавого творчого проекту.

Певно, багатьом доводилось чути вислів «живі/ летючі квіти» на позначення метеликів. Не стала винятком й канадська мисткиня Raku Inoue. У результаті у неї зявився задум спробувати відтворити якнайточніше зображення метеликів за допомогою пелюсток квітів.

Після кількох спроб, коли результати такого поєднання високо оцінили шанувальники її творчості в інтернеті, вона трохи розширила концепцію своєї творчості. Зараз вона відтворює не лише метеликів, але й жуків та бабок, вдаючись до використання не лише пелюсток, але й трави, паличок, лусок шишок. А таке розмаїття матеріалів відкриває перед мисткинею все нові творчі можливості.

Насправді, ця праця нелегка: ті ж пелюстки квітів примхливий і недовговічний матеріал. Тож доводиться докладати зусилля, аби встигнути створити ескіз, підібрати матеріали, щоб відтворювали потрібну кольорову гаму, створити з них фігурку метелика чи жука і сфотографувати його з найвдалішого ракурсу. І все це для того, аби чергова робота викликала щире захоплення в користувачів інтернету.

Сподіваюся, що й вам незвичайні комахи Raku Inoue припадуть до смаку. Гарного вам дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар