четвер, 15 лютого 2018 р.

Такі різні коти американської художниці Carol Wilson



Певно, в цьому є щось іронічне: запостити у блог чергову порцію кото-позитиву в день, коли, формально, починається Рік жовтого пса.

На своє виправдання можу сказати, що іронія ота незапланована: ми ж, усе ж, не в Китаї, коти із собаками непримиримі антагоністи лише у фольклорних приказках, а в житті всяке буває.


І взагалі, традиція п’ятниці – дня, створено ніби зумисне для того, щоб тішити знайомих і поки що не дуже зображеннями чотирилапих вусатих красенів, більш поважна.  Того року пса поки дочекаєшся, аж дванадцять років промине, а п’ятниця справно приходить щотижня.



Тож щось на честь символу цього року ми таки запостимо – колись, при нагоді. А поки помилуємося котами.


Цього разу йдеться про роботи американської художниці Carol Wilson. Найбільше вона відома своїм прихильникам саме зображеннями котів. Хоча важко назвати її художником однієї теми. А же закиди щодо митців, які заради успіху експлуатують популярні в публіки теми, які час від часу лунають в інтернеті, і так у більшості випадків безпідставні.


А тут їх сміливо можна ігнорувати. Carol Wilson малює те, що подобається їй самій і так, як сама хоче. Навіть серед тих, хто вважає себе прихильниками її творчості, дехто скаржиться, що малюнки не так легко схарактеризувати у двох словах. «Подобається» - то неправда, бо викликає якусь непевну тривогу. Але й відвести очі інколи важко.

То в чому ж секрет? Звісно, формально можна дати відповідь на запитання досить просто, згадавши про майстерну стилізацію під наївну школу живопису. По бездоганно вивертні композиції попри зовнішню простоту побудови внутрішнього простору її картин. Про так само дбайливо підібрану кольорову гаму, яка  попри це не виглядає привітною.

Її  коти не викликають бажанню охати над їхньою мімімішністю. Та сама авторка й не ставить від початку собі за мету таку реакцію публіки. Тож блискуче впорується зі своїм завданням.

А можна сказати ще простіше: художниці подобається те, що вона малює. І вона щедро ділиться із глядачами своїми емоціями і враженнями. Старий як світ і так само надійний мистецький прийом.

Тож приємного перегляду її робіт, друзі, та гарного вам настрою!


Немає коментарів:

Дописати коментар