пʼятниця, 23 лютого 2018 р.

Тонкі мов павутиння: неймовірні паперові витинанки японського митця Mr. Riu




Інтернет знає все? Ну, це твердження, попри терабайти інформації, що існують у світі, не зовсім відповідає дійсності.



Здебільшого, в інтернет-мережі, якщо докласти певних зусиль, можна знайти про людину більше ніж вона сама ладна повідати світові.


Але якщо якийсь митець заповзявся, щоб про нього говорив не він сам, а його роботи, то залишається вдовольнятися вельми скупою інформацією.

Скажімо, про майстра з Японії, котрий обрав псевдонім Mr. Riu, відомо вкрай мало. Найголовніше, це те, що він «спеціалізується» на паперових витинанках. До того ж, його роботи настільки характерні, що, як на мене, не потребують авторського підпису.

Я-от шкодую не про те, що він не поспішає ділитися із шанувальниками його творчості подробицями біографії чи власних смаків, а про відсутність повної картини його творчого процесу. Поодинокі фотографії, на яких зображені ще не закінчені роботи, дають певне уявлення про інструменти автора, а також про його талант і неймовірне терпіння.

Але цікаво було б поглянути на щось схоже на майстер-клас від митця. Не для того, аби відтворити такі ж неймовірні, схожі на плетиво найтоншим гачком, роботи. Я реалістка і добре розумію, що я можу милуватися його творчістю, але не відтворити навіть на дуже приблизному рівні.


Просто справді цікаво: ну як йому вдається створювати такі дива? Невже навіть без матриці чи шаблона? Відразу тримає в голові всі подробиці майбутнього твору? Бо не схоже, наприклад, що він вдається до наміток олівцем на папері перш ніж почати відрізати від аркуша все зайве, аби залишився сам шедевр.

Та, звісно, майстер має повне право зберігати в таємниці подробиці творчого процесу. Головне, що він охоче ділиться своїми роботами з поціновувачами різьблення папером.

Приємного перегляду робіт Mr. Riu і гарного вам дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар