неділя, 4 лютого 2018 р.

Смачні малюнки в ложках: мальовничий фуд-арт від румунської майстрині Ioanna Vanc





Їжа має бути не лише смачною і корисною, але й гарною!


Саме такої точки зору дотримуються митці, які обрали для себе такий вид творчості, як фуд-арт. Крім мистецтва вирізання на овочах і фруктів, яке має давню й цікаву історію, на сьогодні все більшої популярності набуває «плаский фуд-арт», коли «полотном» для митців слугує тарілка, а «фарбами», здебільшого, шматочки овочів і фруктів й спеції чи квіткові пелюстки.


А от румунська архітектора Ioanna Vanc зараз присвячує чимало сил реалізації нового творчого проекту, вирішивши підійти до створення незвичайних робіт. Можна сказати, що вона вирішила розвинути такий незвичайний напрямок, як «харчова мініатюра». Адже вона створю свої роботи в чайних ложках.


На сьогоні вже існує близько двох десятків робіт у рамках цього проекту: портретних зображень знаменитостей, героїв коміксів, тварин і пейзажів. Сама художниця не збирається зупинятися на досягнутому, хоча прагне виділити в своєму напруженому графіку час і а інші проекти.

Ioanna Vanc зізнається, що працювати із «мініатюрами в ложках» нелегко. Хоча б тому, що ї  й доводиться «з нуля» розробляти власну техніку. Та реалізація проекту приносить їй багато задоволення. І, що не менш важливо, дозволяє їй реалізувати прагнення привнести в життя більше творчості й реалізувати прагнення розвивати фуд-арт у незвичайному напрямку.

Детальніше ознайомитися з творчістю мисткині можна в її сторінці в інстаграмі: https://www.instagram.com/ioanavanc/


Приємного споглядання її творчості та гарного початку робочого тижня!



Немає коментарів:

Дописати коментар