четвер, 1 лютого 2018 р.

Радість буденного життя в картинах-інтер'єрах із кішками від Janet Kruskamp




А в нас (і у вас, звісно) сьогодні п’ятниця. І в меню, цілком сподівано, але від того не менш приємно, котики.

Хоча я вже не раз зізнавалась, що щиро вважаю, що зображення котів цілком доречні у будь-який день тижня. Але якщо існує така «індульгенція» в інтернет-просторі, як кото-пятниця, то важко втриматись і не скористатися нею.

Цього разу набираємося позитиву перед фінальним ривком до вечора п’ятниці, милуючись роботами американської художниці й ілюстраторки Janet Kruskamp.

Спершу я натрапила на її пейзажі та інтерєрні замальовки – затишний, доброзичливий, ледь ностальгійний світ, сповнений чистих кольорів й світла. Зацікавилась, знайшла відгук, що художниця малює радість повсякденного життя – радість усього, що нас оточує.

І вже зовсім не здивувалась після цього, відшукавши не лише репродукції картин, на яких вагомим компонентом інтер’єру були саме коти й киці, але й серію зображень, де ці чудові створіння – у центрі уваги мисткині. Звісно, хіба коти – не вагомий аргумент на користь краси, схованої у повсякденних дрібницях?


Малювати котів, і не лише котів Janet Kruskamp почала ледь не раніше ніж себе пам’ятає. Її батько навіть одного разу пожартував, що його донька зявилась на світ, стискаючи в одній руці пастельну крейду, а в іншій – пензлик із фарбою.

І, що важливо, перебільшив не настільки серйозно, як то схильні робити в тих випадках батьки. Принаймні, у два роки дівчинка вже куди більше ніж іншим розвагам віддавала перевагу малюванню. Вона креслила в альбом для малювання зображення героїв мультфільмів студії Волта Діснея.

Істрія, на жаль, змовчує, чи й справді у малюнках дворічної дитини можна було легко впізнавати мульт-героїв. Але батьки вже й тоді були переконані: у їхньої доні – мистецькі здібності, які треба допомогти їй розвинути.

«Я завжди була переконана, що стану художницею. Ні на мить не вагалась із вибором професії», – зазначає сама художниця. – «Кожна людина народжується із певними генами, що відповідають за наявність певного таланту. Мій талант полягав у мистецтві, музиці, письменництві… та найбільшим моїм покликом було малювання».


Залишається порадіти за творчу особистість, яка змогла реалізувати свої здібності, й помилуватися її дуже різноманітними, але завжди – симпатичними котами.

А при бажанні більше дізнатися про саму художницю та її творчість варто завітати на її фейсбук-сторінку: https://www.facebook.com/Janet-Kruskamp-520801454639815/


Приємного перегляду її робіт, друзі, та радості на весь день!


Немає коментарів:

Дописати коментар