середу, 31 січня 2018 р.

Чорні силуети від англійського митця Joe Bagley




Ми вже, бувало, милувались роботами людей, що перетворили хобі. а не головну професію, на джерело натхнення й творчості. Та, здебільшого, мова йде про отриману спеціальність у стилі «промисловий дизайн» чи «облаштування інтер’єру».

А от Joe Bagley із Дорчестера (графство Дорсет, Англія) мрія стати археологом. Вступив на відповідний факультет, слухав лекції професорів, їздив на розкопки, отримав диплом археолога.


А тепер увесь «робочий час» витрачає на своє хобі – вирізання силуетів із чорного паперу. Не знаю, на жаль, чим він займається у вільний час, але навряд чи пошуками загублених міст чи описами артефактів у музеях.

«Для улюбленої роботи мені потрібно небагато, – зазначає митець. – Чорний папір, скальпель і гостро наточені ножиці». І тут же додає: «А ще – кухоль кави, тиша, душевний спокій ти присутність Музи».


На щастя для його прихильників, кількість яких невпинно зростає завдяки інтернету, Муза присутня біля майстра майже завжди. 

За його власним зізнанням, спершу було кілька років пошуків, тренувань, «проб пера», запозичення й творчого опрацювання прийомів інших майстрів, які працюють із паперовими витинанками.


У результаті з’явився власний почерк майстра, за яким його впізнають шанувальники його робіт: великий формат витинанок, тонкий чорний папір без жодного яскравого акценту й можливість більшість його силуетів вписати у трикутник.

Бажаючи більше дізнатися про творчість майстра можуть завітати на його сторінку у фейсбуці: https://www.facebook.com/papercutsbyjoe



Приємного перегляду робіт Joe Bagley й гарного настрою, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар