понеділок, 15 січня 2018 р.

Паперові ілюзії від датського митця Husk Mit Navn




Завжди цікаво спостерігати за творчими проектами, під час яких митець «виходить» із відомого «амплуа», пробує новий стиль і нову техніку. При цьому він чи вона, свідомо чи ні, експериментує зі старими прийомами, привносить їх, часто видозміненими так, що й нелегко впізнати, в новий художній простір.


Скажімо, датський художник Husk Mit Navn (псевдонім, що у перекладі означає «Запам’ятай моє ім’я») добре відомий своїм співвітчизникам своїм дуже характерним і цікавим стріт-артом. 


Здавалося б, уже те, що він успішно спробував себе в ролі художника-ілюстратора  дитячих книжок, привнісши в них лаконічність і зосередженість на емоціях персонажів, уже незвичайно. І що вже цей крок «дозволив художник вийти за межі комфортної зони», як люблять писати зараз у книжках із популярної психології. Звісно, якщо припустити, що бунтарський за своїми витоками стріт-арт – то зона комфорту.


Та на сьогодні Husk Mit Navn здійснює ще один цікавий творчий проект, експериментуючи із оптичними ілюзіями, обмеженими аркушем формату А4. Хоча «обмежені» – не зовсім правильне слово у цьому випадку.


Білий папір, чорно-білі ілюстрації, схожі на скетчі, виразні – кумедні, але інколи й сумні герої, якими можуть стати як люди, так і тварини чи побутові предмети.


І гра з простором: його малюнки не в курсі, що мають бути пласкими, тож непомітно для себе перетинають обмеження двовимірного світу і стають частиною звичного нам тривимірного простору. Пожмаканий, ледь надірваний чи по-особливому складений папір створюють вдалу ілюзію об’єму малюнку. Настільки виразну, що проект привертає увагу все більшої кількості користувачів інтернету, які із нетерпінням очікують на все нові малюнки цієї серії.

Сподіваюся, що й вам, друзі, творчість датського художника підійме настрій та налаштує на плідний, сповнений творчою працею, день.

2 коментарі:

  1. Відповіді
    1. Скажи ж?! Яке відчуття простору! А це - звичайний папір, гелева ручка і простий олівець для розмітки. А так, ще - талант і почуття гумору.

      Видалити