середу, 3 січня 2018 р.

Їстівні фейшн-ілюстрації від німецької художниці Gretchen Roehrs




Фейшн-ілюстрація – то окремий вид мистецтва зі своїми чіткими й інколи досить складними законами. Наприклад, «за замовчуванням» вважаться, що на першому місці в таких малюнках мають бути шати, а манекенниці – то лише силуетні нариси, «фон» для плаття. А ще, якщо не йдеться по рідкісні винятки креативність фейшн-художника має бути обмежена хоч якоюсь реальністю втілення його фантазії у життя.

Але для декого із сучасних митців навіть така,. здавалося б, прикладна галузь мистецтва – можливість виявити творчу індивідуальність. А створюється у цьому випадку «колекція» не для того, аби одного разу з’явитися на подіумі. 

Скажімо, саме так трапилося із малюнками німецької художниці Gretchen Roehrs. Що й казати, «вбрання» на її малюнках виглядають куди реальніше за схематичні вуглуваті жіночі постаті. 

Хоча б тому, що те вбрання не намальоване, а взяте на полицях у найближчому супермаркети. Хоча ні, я таки пересолюю: аби створити зручний казуар із хліба, вишуканий ансамбль із плавкими лініями з бананової шкірки чи витончені вигини, заплановані найкращим архітектором – самою природою – за допомогою мушлі устриці, треба подбати по найкращий матеріал. Тож репліка про найближчу крамницю таки перебільшення.

А от останнє – ні. Художниця надихалася для створення своєї незвичайної «модної колекції» звичними продуктами, які можна знайти на будь-якій кухні.
Вийшло кумедно, інколи – із доброзичливою насмішкою, часто – несподівано й не без підтексту.

У творчості Gretchen Roehrs чимало прихильників. Сподіваюся, що її малюнки забезпечать гарний настрій і вам, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар