четвер, 4 січня 2018 р.

Зимова сіамистість на малюнках американської художниці AmyLyn BiHrle




Зима ще в роздумах, чи відсипати нам снігу? Але із календарем не сперечається (і то – хліб!), тож перша п’ятниця нового року прийшла за розкладом. 




А там, де п’ятниця, там і котики у стрічці зайвими не будуть. А оскільки новинна стрічка трохи інтертніша за життя і пістрявить зображеннями ялинок і подарунків, то й я дозволю собі додати трохи «святкових котиків».


Відразу попереджаю: це – не «ой що це таке страшненьке й окасте?! Ем, тобто симпатичне, незвичне і великооке?!» Це – сіамські коти та киці, ледь стилізовані, але добре впізнавані, у новорічних декораціях в ілюстраціях чудової художниці з Нью-Йорку AmyLyn BiHrle.

 

А якщо хтось, дочитавши до кінця цього застереження, все ще зі мною не згоден, значить, ви не вмієте не лише готувати, а навіть любити сіамську породу. Ну, хтозна, може, вам більше до душі брітиши, орієнтали, тайські киці чи дворові. А мо, й песики. Маєте право.

 

Тепер, коли із страшними припущеннями закінчено, повернемося до розповіді про художницю, AmyLyn BiHrle добре знана художниця-анімалістка. Наприклад, в англомовному світі добре відомі її картини з кіньми, більше того, я читала, що саме із зображення цих благородних чудових створінь художниця розпочинала свою кар’єру.

 

На сьогодні, хоча, зазвичай. героями її картин є тварини, їхня тематика вражає своєю різноманітністю. Крім того, так само різноманітна творча манера мисткині. Вона вдається до малювання акрилом, гуашшю, аквареллю чи тушшю. Інколи ж, для більшої виразності, працює у змішаній техніці.

 

Що ж до її манери малювати, то, як бачите, крім реалізму, на сьогодні вона, «для душі», малює жартівливі ілюстрації, героями яких є коти і киці. І, звісно, не обмежується однією породою. Наскільки різноманітні її коти ви побачите трохи згодом, коли ми повернемося до творчості цієї чудової художниці.

 

Приємного милування її творами і гарного вам завершення першого робочого тижня в цьому році!


Немає коментарів:

Дописати коментар