вівторок, 9 січня 2018 р.

Неймовірні й впізнавані цифрові світи від турецького митця Huseyin Sahin




Чи завершаться колись суперечки між прихильниками та супротивниками цифрового мистецтва? 

Представники обох точок зору наводять переконливі аргументи на користь того, що мистецтво не має застигати на рівні початку минулого століття. Чи на користь того.? що мистецтво від вправ дизайнера-початківця має відділяти щось більш переконливе ніж бажання змінити реальність та володіння комп’ютерними програмами.

Як завжди, поки тривають дебати на важливі культурологічні теми, існують митці, які, не встрягаючи в суперечки, переконливо доводять: цифрове мистецтво – то лише форма, не згірша й не краща ніж, скажімо. графіка чи живопис. А вартість того чи іншого твору визначається, насамперед, талантом автора.

От, скажімо, турецький художник і фотограф Huseyin Sahin. Він фотографує пам’ятки мистецтва й незвичайні пейзажі, прекрасних тварин і не менш чудових людей. А потім робить колажі, стираючи грані між різними зображеннями.

У результаті отримані роботи виглядають так, ніби автор зазирнув до іншого, паралельного світу, де діють магічні закони.

Але чи стають від того світи Huseyin Sahin геть незбагненними? Чи хоча б, уникають вони проблем, властивих нашому раціональному світу?

Справа в тому, що творчість для художника – не лише привід показати глядачам щось нове й незвичне, але й можливість, за принципом «відбиття всесвіту у краплі води» показати проблеми й питання буденного життя. Й при цьому, звісно, не забути нагадати, наскільки прекрасний довкола світ.

Приємного перегляду робіт митця і гарного вам дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар