четвер, 11 січня 2018 р.

Зворушливі, прекрасні й кумедні коти-брошки від японської майстрині Mako




П’ятниця. Чим це привід голосно заявити, що коти – неймовірні створіння, прекрасні у всіх своїх проявах? 


Ні, звісно, знала я котів і кішок, яких ніколи й ніхто не називав янголами. Швидше, навпаки. Але там за кожним створінням стояла гірка життєва історія. Настільки гірка, що людину така б доля довела до порушення кримінального кодексу. А в котів лише характер сильно псувався. Стійкі створіння.

Але зараз мова не про реальних котиків, а про представників кошачих у мистецтві. Якраз замислилась, що картини, ілюстрації, малюнків на кошачі теми – то чудово. Але ж є чимало чудових «кошачих» робіт, виконаних в інших техніках.


Наприклад, котиська, валяні з войлока, від японської майстрині Mako, відомої в мережі також як mosscat25. Майстриня спеціалізується на створенні войлочних тварин-брошок, найчастіше - котів.




У неї є як символічні, так і цілком реальні зображення котиськ. При чому вона намагається детально відтворити не лише їхню зовнішність, але й пластику та вираз мордочок. 


Певна, що багато котовласників впізнають у її роботах риси своїх улюбленців, адже майстриня працює з «моделями»: у неї вдома живуть п’ятеро котів, які інколи люб’язно погоджуються попозувати заради мистецтва.


Сподіваюся, що вам роботи майстрині сподобаються не менше ніж її численними прихильникам в інтернеті.

Приємного перегляду та вдалого завершення робочого тижня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар