четвер, 18 січня 2018 р.

Котячий усесвіт у роботах французького художника-аматора Bernard Vercruyce





Ну що, друзі, відзначимо прихід п’ятниці традиційно – милуючись зображеннями котиків і киць?

А щоб ніхто не звинуватив нас в одноманітності, давайте мимохідь торкнемося теми талановитих самоуків в образотворчому мистецтві. 

На сьогодні. не маючи формальної профільної освіти, багато хто з митців примудряється знаходити свій власний шлях у мистецтві й досягати успіху. Хтось при цьому займається самоосвітою, добре, що з доступним інтернетом  знайти цікаві курси чи потрібний інформаційний ресурс – не проблема. Хтось намагається опанувати техніку старим як світ методом проб і помилок. А хтось таки спирається у своїй творчості на знання, отримані у вищому навчальному закладі в цій або суміжній галузі.

Минулого століття аж таких можливостей займатися самоосвітою у художників-аматорів не було. Тож, зазвичай, навіть неспеціалісти можуть помітити на їхнім картинах й ілюстраціях технічні огріхи.
Але головне ж, принаймні, інколи, не техніка виконання, а талант. І, бонусом, вдало знайдена власна ніша. Наприклад, саме так свого часу трапилося з французьким художником фламандського походження Bernard Vercruyce, який у 1949 році народився в Реймсе і розпочав кар’єру художника у 1971 році. Профільної освіти не мав, а от кар’єру зробив успішну.

Його роботи виставлялись у музеях Франції, Швеції, Швейцарії, Бельгії, Італії, Канади, Болгарії й Латвії. І були досить прихильно зустрінуті публікою.

Ну, щоправда, треба справді погано малювати й не мати фантазії, аби не сап подобатися публіці, якщо обрав спеціалізацією зображення котів. Але й віднести його малюнки до комерційних поробок не можна. І котиська «мов живі» - добре передана міміка та характерні пози. Я от піймала себе на думці, що одного розбишаку-копію кота з малюнку – бачила у сусідньому подвір’ї, де він намагається керувати навіть домашніми собака. Не безуспішно, якщо мова йде про «кишенькових» мікро-песиків.

І, до всього, відчувається, що малюнки виписані з любов’ю. Тож прихильність глядачів пояснити не важко.

Бажаю, аби й ви отримали задоволення від перегляду робіт Bernard Vercruyce. Гарного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар