неділю, 21 січня 2018 р.

Краса світу в метеликах від англійської майстрині Heather Everitt





Чи досить знати, що твої пращури були творчими людьми, а їхніми витворами захоплювались усі довкола, аби й собі схопитися за голку й нитку і почати опановувати нове хобі?


Не завжди. Навіть якщо природа щедро обдарувала тебе вправним руками, чудовим смаком і гарним чуттям кольору.


Скажімо, мешканка Великобританії із графства Дербішир Heather Everitt із дитинства чула, що в її роду були не лише овцеводи й ткачі, але й навіть придворний швець. Ці розповіді були цікавішими за звичні казки, але пов’язати своє життя із шитвом чи ткацтво дівчинка, а потім дівчина не квапилась. 

Аж поки вже дорослою, під час відвідин музею, вона втрапила до звали, де була велетенська колекція метеликів. Краса цих неймовірних комах заворожила її настільки, що вона почала замальовувати особливо вражаючи екземпляри прямо на місці. А прийшовши додому, не лише не зупинилась на досягнутому, а вирішила, що малюнки не відтворюють усієї краси дивовижних створінь.

Тож у результаті напруженої праці з’явилися перші брошки з текстилю – різноманітні «живі квіти», які зачарували не лише знайомих мисткині, але й усіх, хто побачив їх, завдяки інтернету.

На сьогодні Heather Everitt створює усе нових чудових метеликів, використовуючи шматочки натурального шовку й органзи, прикрашені ручною й машинною вишивкою, бісером й паєтками. Тіла ж метеликів формує із шерсті. 

Кожен створений нею метелик досягає 5-10 см й вимагає чимало часу й зусиль. Серед них немає двох однакових прикрас, а майстриня прагне експериментувати і створювати усе нові оригінальні роботи.

Приємного перегляду її творчості та гарного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар