вівторок, 2 січня 2018 р.

Керамічні дива харківських митців Анни Стасенко й Станіслава Леонтьєва



Ну що, друзі, перша хвиля свят залишилась позаду? Тож, аби налаштуватися на робочі будні й водночас не втратити святкового настрою, пропоную зібратися разом на віртуальне кавування. Сьогодні нас в меню – диво. Диво, яке щодня створює, завдяки напруженій спільній праці, таланту і прагненню принести в цей світ красу, творчий дует із Харкова – Анна Стасенко та Станіслав Леонтьєв.



Найбільш відомі їхні казкові фігурки – кумедні, чудові зворушливі диво-створіння та всім відомі звірі й птахи, яких раптом щастить побачити із геть незвичної точки зору – із розмальованої кераміки, розміром від 4 до 40 см.


Та, насправді, їхня творчість – надзвичайно різноманітна. Самі майстри зазначають, що вони, водночас із роботою з керамікою, приділяють чимало часу графіці, вправляються в каліграфії, графічному дизайні, дизайні прикрас та промисловій кераміці.




«Ми беремося за все, що видається нам цікавим, - зазначають вони. – Для цього ми й взялися за творчість, аби робити те що не роблять інші».


Але, усе ж, робота з керамікою – серед пріоритетів Анни Стасенко й Станіслава Леонтьєва. При тому, що це – дуже нелегка справа, яка вимагає багато зусиль і часу. Адже потрібно не лише опалити фігурки у спеціальній печі, надавши їм міцності, але й розмалювати їх, інколи у кілька етапів, аби створити ефект об’єму і обрати найкраще поєднання кольорів. І після кожного етапу – знову випалювати, дбаючи про те, аби вберегти їх від пошкоджень.


Але результат того вартує. У їхньої творчості – чимало прихильників. І не диво: їхні дивовижні створіння гарантовано підіймають настрій.



Слідкувати за творчістю митців можна на їхній сторінці у Фейсбук: https://www.facebook.com/AnyaSlava/posts/678615775494347






Приємного перегляду їхніх робіт та гарного дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар