понеділок, 8 січня 2018 р.

Усесвіт казкових черепах від американського творчого дуета ClaybieCharms





Якщо комусь спаде на думку створити рейтинг «найпопулярніших» тварин в інтернеті, то навряд чи на неї чи на нього чекають неймовірні відкриття. Тут варто уточнити, що «найпопулярніші», із моєї, трохи специфічної, точки зору. Це не лише ті «брати і сестри наші молодші», чиї фото збирають найбільше лайків і перепостів, а й ті, чиї образи найчастіше використовують митці в картинах, вишивках тощо.




Ну, коти точно будуть в топі. Як же без них? А ще – сови, песики, особливо декоративних порід чи, навпаки, найбільші і найгрізніші з виду. 

Хто ще? Вивірки та лисички, які на малюнках бувають ну просто мімімі. Вовки. У цих якраз цінується хижість. Оманливо незграбні ведмеді. Якщо мова йде про творчість, то до топу входять і дракони, що надихнули, надихають і будуть надихати багатьох митців.

І чомусь із цього чудового переліку незаслужено вибиваються черепахи. Здавалося б. чудові створіння! Але чомусь, на думку багатьох митців, їм бракує харизми чи зворушливості, здатної захопити глядачів.

Бракує? Додамо! Якщо вже люди такі неуважні, що не здатні розгледіти природні чари. За таким принципом діє ClaybieCharms із США. Під цим псевдонімом працює творчий дует молодих американських художників із штату Джорджія – Дженіс й Уіллі.

Вони створюють із полімерної глини мініатюрних різнобарвних черепашок, які з легкістю розміщуються на долоні, часто, не по одній за раз.

Доросла черепаха, щоправда, єдина й унікальна у своєму роді, здатна тримати на панцирі світ. Міні-черепашки ClaybieCharms

 На такий подвиг не замахуються. Але вони посилено тренуються, бо раптом якісь таки пощастить вирости до гігантських розмірів? Вони несуть на своїх панцирах різнобарвні квіти, маковики й мініатюрних зайчиків.

І при цьому виглядають кумедно, зворушливо й дуже серйозно. Не диво, що в інтернеті існує немало поціновувачів творчості творців цих диво-черепашок.

Сподіваюся, що й вам сподобались ці кумедні різнобарвні малюки. Приємного дня, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар