понеділок, 22 січня 2018 р.

Тут мешкають кишенькові дракони: чудові ілюстрації американського художника Randal Spangler





Хто б сперечався, що дракони – то чарівні створіння, у всіх значеннях цього слова, але точно не я. Просто я належу до цілком поміркованих драконофілів і прагну милуватися ними на відстані.

Бо гарні, так. А у деяких художників за зворушливістю можуть із котиками змагатися. Але то – частина стратегії виживання драконів у сучасному сіті фантазії, де куди більше небезпек ніж звичайні лицарі без страху й докору.

А так, усі дракони – розумні й підступні створіння, мета яких – відшукати свій власний скарб. А потім – оберігати його до останнього вогняного подиху. І це – незалежно від розміру ні скарбу, ні самих драконів.

Цієї ж точки зору дотримується популярний американський ілюстратор Randal Spangler, у якого є ціла серія малюнків про життя маленьких «домашнього формату» драконів.

Але те, що скарбами у його драконенят часто виступає печиво чи інші смаколики, супротивниками – коти, а печерами – домашні капці чи кухлики з теплим чаєм (ото радості господарям!), нічого не змінює. Хижаки, як є хижаки! Дуже зворушливі, чого там.

Але «підкупили» вони мене навіть не цим, а своєю любов’ю до читання. Така собі своєрідна індульгенція: навіть дракони залипають на книги, не лише я. То невже не приємно час від часу відчути, що в тебе є щось від дракона?

За словами самого митця, вигадувати дивний світ, сповнений казкових істот і неймовірних пригод, він почав ще у дитинстві, проведеному на фермі у штаті Міссурі. Саме тоді і з’явилися перші згадки про невеличких драконів-ласунів. 

А з 1977 року, коли він розпочав професійну кар’єру, художник малює усе нові епізоди із життя чарівних створінь. Численні персональні виставки не лише в рідній країні, але й за її межами, нагороди, захоплені відгуки глядачів підтверджують, що чарівні істоти подобаються багатьом.

Більше дізнатися про різні напрямки Randal Spangler творчості можна на персональному сайті митця: http://www.randalspangler.com/

Приємного перегляду його картин і гарного дня друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар