неділю, 14 січня 2018 р.

Теплі зимові малюнки від англійської ілюстраторки Jan Pashley






Зимові свята наближаються-таки до завершення. Зараз розпочнеться сезон викинутих ялинок (чи хоч обережно розібраних і дбайливо складених до наступних свят десь на антресолях, якщо мова йде про прихильників штучних новорічних дерев).


Звісно, я в курсі, що є такі  суворі люди, які розбирають ялинки другого чи третього січня. І такі… ем… несуворі, які виносять давно муміфіковані дерева на помийницю як не на перше травня, так на початку березня. Тож мова зараз йде таки про «усереднений варіант».


І хоча інколи в середині січня лунають поодинокі голоси, що довгий період свят втомив, але більшість, усе ж, не проти продовжити відчуття «духу Різдва».
І саме тому, думаю, новорічні малюнки сучасної художниці з Великобританії Jan Pashley все ще будуть на часі. 

На батьківщині, та й не тільки, але й далеко за межами Англії, художницю добре знають як авторку кумедних, дуже світлий і радісних святкових листівок. 

А ще, безсумнівним «плюсом» її творчості прихильники вважають вміння подивитись на звичайні і, здавалося б. сотні разів намальовані сюжети під незвичним кутом зору, із доброю, трохи насмішкуватою посмішкою, а інколи – із теплим, не відразу помітним сумом.

Зазвичай, художники, обіграючи новорічно-різдвяні сюжети, малюють зайчиків, кошенят і цуциків. А на її малюнках Новий рік із задоволенням  святкують чи готуються до цієї важливої події совенята, мишенята, вівці (зізнаюся, мене зворушує настільки раціональний підхід до в’язання), снігові баби чи ведмеді. Хоча ыібез традиційних сюжетывы теж не обійшлося. Усе - заради створенння радісної святкової атмосфери!


Сподіваюся, що перегляд робіт Jan Pashley підійме вам настрій. Гарного дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар