субота, 17 лютого 2018 р.

Дивовижні світи художника-казкаря з Фінляндії Pete Revonkorpi




Інколи правдиві розповіді про шляхи, якими творчі люди приходять до розуміння: ця справа – моя, видаються не менш захопливими ніж художні вигадки.

От, скажімо, ілюстратор  Pete Revonkorpi добре відомий у Фінляндії та поза її межами. На його рахунку – успішна співпраця із багатьма видавництвами книг і журналів, а також із онлайн-виданнями. Його роботи дуже впізнавані, теплі, інколи – із ледь відчутною ноткою суму, що лише додає їм неповторності. 


А починається розповідь про його творчий шлях із того, що митець мріяв стати письменником. Йому здавалося, що він може багато чого розповісти людям, а тим буде цікаво його слухати, адже він був переконаний, що натхнення є скрізь, а буденне життя сповнене магією й чаклунством. Як на мене, цілком гарне кредо для письменника-початківця.

Він докладав чимало зусиль задля того, аби створити щось справді вартісне і в результаті читачі, які першими бачили його твори, оцінювали їх як милі й цікаві дитячі казки. Загалом, Pete Revonkorpi.




Писав не для дітей. але втішив себе тим, що справді якісні дитячі книги мають бути водночас цікавими й для дорослих. При цьому йому спало на думку, твори для дітей потребують якісних і незвичайних ілюстрацій. 


А що історії були незвичайними то краще ніж пояснити іншому художнику, якими письменник прагне бачити ілюстрації до них, він спробує намалювати їх сам.

Спроба стала більш ніж вдалою: доста швидко він переконався, що, насправді, може створювати світи й розповідати про своїх героїв за допомогою малюнків і що всі глядачі при цьому чудово його розумітимуть.

Творити світи й розповідати малюнки без слів він подовжує і зараз. І тим самим підтверджує свою тезу, що і життя, і творчість сповнені див, які можуть побачити всі, аби лише мали час трохи зупинитись і уважно роззирнутись навколо.

Приємного перегляду робіт Pete Revonkorpi й гарного вихідного дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар