вівторок, 1 травня 2018 р.

Буденність крізь призму дотепної карикатури: принт-арти художника Nacho Diaz Arjona








Де межа між мистецтвом і суто утилітарним «прикрашанням» побутових речей? Скажімо, чи може цінуватись принт на футболку так само, як ілюстрація чи картина в інтернеті? Вона «вартує» більше? Менше? Лише тому, що автор не поділився безкоштовно з усіма охочими споглядати результатами своєї творчості, а відразу мав на меті продати малюнок?







Ці питання стали й стануть приводом не для однієї дискусії в інтернеті (хоча навряд чи це може когось здивувати. Швидше викличе подив тема, що не стала приводом для онлайн-суперечок). Скажімо, є прихильники точки зору, що саме питання відгонить снобізмом: хіба так важлива утилітарна складова якогось твору?





Тим більше, що у деяких випадках не так легко провести межу між, скажімо, карикатурою й тим самим принтом на футболах. Це цілком підтверджує творчість іспанського художника-ілюстратора Nacho Diaz Arjona (також відомого в інтернеті як Naolito).





Саме дизайн одягу на сьогодні для цього митця – в пріоритеті. А до цього була робота веб-ілюстратором, а ще – із цифровими малюнками й постерами. І, звісно, карикатурами. Любов до них залишається незмінною: у художника гостре око меткий розум, інколи ледь гіркувата іронія і… любов до життя. А остання риса вдачі справді важлива для вдалого карикатуриста.





На його малюнках – як вдало обіграні у кумедному ключі відомі персонажі й сюжети поп-культури, так і стереотипи, властиві сучасному світу, популярні психологічні теорії і навіть крипто логічні версії історії. 




І все це різноманіття тем Nacho Diaz Arjona відображає за допомогою лаконічних малюнків, де немає жодного «зайвого» відтінку чи риски  і сюжети яких аж позірно прості, якщо нема бажання глянути на них ще раз, уважніше.





Приємного перегляду робіт художників і гарного дня, друзі!











Немає коментарів:

Дописати коментар