четвер, 10 травня 2018 р.

Чорний муркотливий позитив - кумедні котики від малайського графіка Kamwei Fong





Чомусь навіть зараз . у просвітлене ХХІ століття, існує дискримінація котів за кольором шерсті. Я зараз про усі схрещені пальці й плювання через ліве плече при зустрічі з чорними котами чи кицями.

На щастя, таке твердження не монолітне і все більшої популярності набуває протилежна думка, що саме чорні коти приносять щастя. Знову дискримінація, щоправда, вже позитивна: щастя приносять усі коти, незалежно від кількості пігментів у шерсті.


Та, здається, саме другої тези дотримується малайський художник-графік Kamwei Fong, створюючи свою серію «The Furry Thing». Усі зображення котів. Намальовані ним у межах цього проекту, створені чорною кульковою ручкою. При всій схематичності малюнків, придивившись, можна помітити окремі чорні шерстинки на зображенні його створінь.


Скажімо чесно, художник у своїй роботі виходив із того. що мало хто з глядачів може встояти перед зображеннями пухнастих котиків. Щоправда, не варто закидати йому комерціалізацію. По-перше, у цінуванні власної праці немає нічого поганого. А по-друге, говорячи про «більшість, яким подобається котики», він виходить із власного досвіду: сам Kamwei Fong є щирим котолюбом.


Для цього проекту він обрав простий девіз: «Будь щасливим. Будь дитиною. Будь смішним». Справді. його чорні коти, написані у дуже впізнаваній манері й виразні навіть без промальовки носа й рота, кумедні. Такі собі пухнасті муркітливі клубочки позитиву.


Не всі вони щасливі ось просто зараз, на малюнках, та глядачі прагнуть вірити, що навіть небезпечні ситуації владнаються, а коти й надалі продовжуватимуть їх радувати одним своїм виглядом.


Детальніше ознайомитись із творчістю художника можна на його сторінці в Інстаграм: https://www.instagram.com/kamweiatwork/?hl=en
  

Приємного перегляду його робіт та гарного вам дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар