середу, 23 травня 2018 р.

Дива із світла й паперу: незвичайне мистецтво творчого дуету Papier à êtres





Абажури з паперу – ідея не нова. Як би не попереджали людей, що це – потенційно небезпечно, багато хто не може встояти від поєднання світла, тіні й структури кольорового чи білого паперу. який надає освітленню особливої м’якості й виразності.

Але дехто із сучасних митців, із тих, що мають справу зі скульптурою з паперу. перетворив створення ламп із паперу (гаразд із пап’є-маше) на справжні витвори мистецтва. Це твердження більш ніж справедливе для французького творчого дуету Sophie Mouton-Perrat і Frédéric Guibrunet (відомі як Papier à êtres), які вже десять років створюють неймовірні роботи.


Їхні великі – у людський зріст – скульптури набувають особливої виразності завдяки цікавій задумці. Здебільшого, їхні роботи – то дами у старовинних платтях із кринолінами, які підсвічуються, перетворюючи декоративну скульптуру на світильник, а ще, набуваючи при цьому особливої виразності й тендітності.

Так і видається, що йдеться не просто старовинних дам, а про чарівних істот, які от-от відірвуться від землі й полинуть у казкову країну. Й можливо, повернуться, аби принести із собою диво, аби прикрасити будні.


Обидва митці вважають свій проект довготривалим і не збираються зупиняться на досягнутому. На їхньому сайті так поетично й водночас точно розповідають про їхню співпрацю: «Він структурував папір, а вона той папір оспівала. А разом вони створили диво». 

Більше про роботи Sophie Mouton-Perrat і Frédéric Guibrunet можна дізнатися на їхньому сайті: http://www.papieraetres.com/


Приємного перегляду їхніх робіт і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар