понеділок, 7 травня 2018 р.

Поетичність і буденність паперового світу від тайванської мисткині Ching-Fang Wu





Майже чверть століття майстриня Ching-Fang Wu (Тайвань, Китай) присвятила створенню паперової скульптури і за цей час її творчість здобула великої популярності. 





Можливо, серед іншого, інтерес до її робіт викликає й те. що паперова скульптура не є традиційною для китайської культури. До створення 2,5-Д (замість «традиційного» 3Д) багатокомпонентних робіт майстриня дійшла самотужки. На сьогодні вона створила вже 3 книги, де ділиться секретами роботи з папером і проводить численні майстер-класи.


А розпочалася все у дитинстві, коли вона найбільше полюбляла читати й малювати. Батьки були трохи стурбовані такими «непрактичними» захопленнями, тож, за їхніми наполяганнями Ching-Fang Wu обрала для здобуття вищої освіти «прикладний: факультет: дизайн одягу. Створювати ескізи одягу їй дуже подобалось, а от шити – ні.


Переконавшись, що найбільше її вабить малювання, вона закінчує клас ілюстрації. Потім працює мультиплікатором у Тайбей, а пізніше – текстовим дизайнером і художником-ілюстратором для дитячих книг.


Вирізьблювати скульптури з паперу вона почала в ошуках нової оригінальної техніки ілюстрації. І досить швидко переконалась в універсальності цього матеріалу.


Серед її робіт – жанрові сценки, створені так, аби ілюстрація мала глибину й об’єм, зображення побутових речей і предметів інтер’єру. міфічні істоти й ліричні малюнки, ніби створені для ілюстрації улюбленою мисткиною давньої китайської поезії жіночого авторства.


Успіх прийшов до неї на батьківщині у 1992 році, після організації її першої виставки. Потім вона здобула кілька престижних нагород і на міжнародному рівні.


Та найбільше Ching-Fang Wu любить просто ділитися своїми творіннями в інтернеті. У її акаунта: https://www.instagram.com/ching_fang_wu/ багато під пищиків.

Сподіваюся, що й ви, друзі, вподобаєте її творчість.





Немає коментарів:

Дописати коментар