суботу, 26 травня 2018 р.

Дивовижна краса зі скла й металу від американського майстра Paul Graham





Природа – одне з найкращих джерел натхнення. Звісно, істина ця стара і, як і будь-які старовинні істини, не лише встигла перетворитись на банальність, але й обзавестися колом тих, для кого вона не відповідає дійсності.


Та я й не стверджую, що саме і лише природа має надихати усіх без винятку митців. Лише транслюю думку американського майстра Paul Graham, який обрав для своєї творчості дуже незвичайну авторську техніку, а натхнення черпає в рибалці в р. Міссурі, у поїздках на ріфтинг і в роботі на невеличкому гірському ранчо разом із дружиною. А ще – у суворих і величних краєвидах рідного для нього штату Монтана.


Історія його творчості – не лише розповідь про те, як розквітає талант від того, що митець живе в улюбленому краї. Також це – оповідь про пошук і, звісно, знаходження, свого творчого почерку.


Справа в тому, що якщо Paul Graham від початку творчого шляху не мав сумніву, що хоче творити, то щодо вподобань техніки у нього не було такої впевненості. Він спробував працювати у різних жанрах і використовувати різні техніки, включно живопис, ліплення із глини і роботу з вітражами. І щоразу розумів, що потрібно шукати далі.


Та на початку 1998 року він винайшов власну творчу техніку, засновану на поєднані роботи з металом і вітражним склом. Що цікаво, спершу він експериментував з абстрактними роботами. Та потім надав перевагу сюжетному живопису. У цьому ж році він вирішив змінити власне життя: залишив пост фінансового директора Управління аеропорту, який обіймав на той час. і присвятив увесь свій вільний час творчості.


На сьогодні його роботи знаходяться у багатьох престижних галереях США й беруть участь у знакових виставках. Він вдячний своїм рідним, які свого часу підтримали його творчі прагнення й радіє, що його твори приносять радість людям.

Сподіваюсь, що перегляд його робіт надихнув і вас, тож ваш день буде творчий і радісний. Хай щастить, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар