середу, 2 травня 2018 р.

"Чорнильний зоопарк" Tim Jeffs: гіперреалістичні монохромні ілюстрації американського митця






Для багатьох митців обмеження творчого інструментарію – то своєрідний виклик, а то й перевірка себе на міцність. Скажімо. чи можна за допомоги самої чорної кулькової ручки і чорнил створити гіперреалістичні малюнки?


Американський митець Tim Jeffs вирішив, що найпростіший спосіб дати відповідь на це запитання – спробувати створити таку роботу самому. У результаті з’явилися перші ілюстрації, що стали початком його «Чорнильного зоопарку», як він сам називає свій проект. Адже усі його роботи присвячені звірам, птахам і рептиліям.


«Створювати такі роботи – моя пристрасть. Я захоплююся деталями й чим важчим для зображення є образ якоїсь тварини, тим краще для мене», - зазначає митець. 


На кожну роботу і сьогодні, вже «набивши руку», художник витрачає від 12 до 16 годин, прагнучи при цьому до досконалості.

Що цікаво, при всій серйозності такого підходу Tim Jeffs спершу не сприймав свої роботи як щось важливе. Швидше, ставився до них як до забавки. 


Вони з’явилися в інтернеті лише тому, що його син Харрісон вирішив похвалитися талантами свого батька й викласти його роботи у популярну помережу. А вже побачивши, яке зацікавлення викликають його роботи у користувачів інтернету. Художник вирішив комерціалізувати свою діяльність і ставитися до малювання ще серйозніше.


У його творчості чимала «армія» прихильників у всьому світі. Сподіваюся, що й вам, друзі. вони прийдуться до смаку.





Немає коментарів:

Дописати коментар