четвер, 24 травня 2018 р.

Як коти із псами: чудові історії про дружбу, що пахне морем, від художника Peter Adderley








П’ятниця. Тож до віртуальної ранкової кави смакуємо зображенням чарівних чотирилапих створінь, відомим багатьом під кодовою назвою «домашні улюбленці».





Сьогодні трохи розширяємо візуальне «меню», бо йтиметься не лише про котів, але й про песиків: англійський художник Peter Adderley належить до тих котовласників, які гаряче заперечують, що «жити як кішка із псом» – то опис чогось негативного й ворожого.





На його сповнених гумору й світла малюнках коти і пси, ну, за рідкісним винятком, але навіть вони не без гріха, живуть якщо не завжди душа в душу. То як добрі приятелі. А в чому різниця? У тому, що інколи хочеться побути самотою, навіть без друзів, а то й, чого гріха таїти, бувають і сварки. Та головне, що поруч є ті, хто так само, як і ти, ставиться до важливих речей:скажімо, до подорожей і моря. І у всесвіті англійського художника такими друзями цілком можуть бути коти і пси.








Море тут згадано не випадково: Peter Adderley створює свої  малюнки, щедро використовуючи можливості масляної фарби, акрилу й акварелі, у власній студії, із вікон якої видно море. І саме море в Північному девоні (Англія), за його словами, надихає його на творчість. Тож морські хвилі та човни часто фігурують на його картинах. Як і мандрівних фургонів, зображень канікул, пригод і, звісно, котів і песиків.








Дитинство художник, який народився у Стаффордширі у 1965 році. Пройшло у сільській місцевості. Для здобуття вищої освіти і навіть вченого ступеня він обрав політехнічний інститут в Північному Стаффордширі. Потім працював позаштатним художником і дизайнером мап, а малювання «для душі» залишалося хобі 







А от 1990 рік став для нього особливим: митець вирішив присвятити весь свій час живопису. Шлях до успіху був не миттєвим, але наполегливість і практика взяли своє: у 2004 році він став фіналістом престижного Нового конкурсу для художників DeMontfort. На сьогодні його картини із задоволенням купують колекціонери з різних країн, а в інтернет-просторі у митця чимало прихильників.







Приємного перегляду робіт Peter Adderley і гарного дня, друзі!










Немає коментарів:

Дописати коментар