пʼятницю, 11 травня 2018 р.

Світи на кухні: творчість угорського мініатюриста Peter Csakvari






Творити оригінальні світи можна й на кухні. Звісно, для цього інколи досить і аркуша паперу й олівця. Та якщо вже виникло бажання стати деміургом усесвіту у 3Д, а місця, поки що, не так багато, цілком можна обмежитись власним помешканням. А щоб усім створінням вистачило місця, можна вдатися до мініатюр.



Зважте, я не стверджую, що це – вагома причина для майстрів мініатюри, більше того, прошу не ставитися надто серйозно до моєї балаканини, бо сама я, попри жарти, ставлюся до всіх творців із глибокою повагою.



От, скажімо, навіть не можу визначитися отак зопалу, що мені більше подобається в творчості угорського майстра Peter Csakvari: його почуття гумору, любов до справи, яка давно вже переросла у стиль життя чи масштабність проекту. Він присвятив створенню Tiny Wasteland уже кілька років.



На його кухні на мініатюрні людські фігурки чекають неймовірні пригоди, інколи кумедні,інколи сумні. От, скажімо, як вам гейзер із коли? А чом би й ні? корисніше ніж пити, милуватися. А басейн із бляшанки з рибною консервою? І не кажіть, що «в реальному світі» люди завжди плавають у чистій мов сльоза водоймі? Тож серфінг у кавовому кухлику чи каное з червоного перцю на цьому фоні вже не мають видаватися чимось дивним.





Більше дізнатися про творчість майстра можна на його сторінці у фейсбук: https://www.facebook.com/tinywasteland/




Приємного перегляду його робіт і гарного дня, друзі!








2 коментарі: