суботу, 5 травня 2018 р.

Перевернутий світ: незвичайний фотопроект іспанця Guido Gutierrez Ruiz







Творчі люди на те й творчі, аби брати щось усім добре відоме й зовні легко й невимушено показувати, а як те «звичайне» виглядає під іншим кутом зору.


От. скажімо, хто не чув виразу, що в калюжі під ногами можна побачити як брудну воду, так і зірки? А дехто при цьому ще й справді вдивлявся у калабані: а ну ж бо так звичний краєвид виглядатиме загадковіше? А де таке споглядання, там і телефон чи камера під рукою, аби за фільмувати незвичайний кадр для вічності.





Але мало хто вирішить відправитися на «полювання за калюжами» світом. Мало хто, але не  іспанський фотограф і мандрівник Guido Gutierrez Ruiz

Звісно, вирушаючи в чергову подорож, він має іншу мету, але є в нього своєрідний ритуал: у кожному новому для нього місті він вишукує калюжу, чия фотогенічність відповідає його вибагливому смаку. І фотографує її так, аби вона відбивала навколишній краєвид.





Задум збоку виглядає простим, але в результат його зусиль світ побачив справді цікавий творчий проект, у якого чимало шанувальників в інтернеті.




Ніхто не береться стверджувати, що калюжі «прикрашають» будь-яке місто, але завдяки таланту Guido Gutierrez Ruiz оті перевернуті відбиття у воді розкривають душу міст із несподіваної точки зору.

Про всяк випадок, уточнюю: так свій проект позиціонує сам фотограф, а серед його світлин є й ті, де місто видивляється на свою вроду не в калюжу, а у фонтан чи у річку. 




Приємного милування його роботами й гарного дня, друзі!








Немає коментарів:

Дописати коментар