понеділок, 28 травня 2018 р.

Різнобарв'я паперового світу у творчості турецької майстрині Sena Runa








Цікаво, як би воно було жити у віті, де б попередження про небезпеку передозування ставили б не лише на ліках, цигарках й алкогольних напоях? І якби такі попередження стосувалися тринькання часу? Увімкнеш телевізор, а там заставка перед телесеріалом: «За цю годину ти могла б позайматися англійською мовою й вимити підлогу». Увійдеш на хвилинку до фейсбуку, аби перевірити особисті повідомлення, а там заставка: «Певна, що лише на хвилинку?! Овва, оптимістично!». Ввімкнеш комп’ютерну гру…  ну, ви вже зрозуміли.




Але навіть у такому світі не так легко було б провести закон, який би змусив ставити такі попередження на видному місці у магазині товарів для творчості. Бо всім же відомо: хобі – то добре, розвиває як не творчість й уяву, так дрібну моторику й не дає сумувати.





Але і з хобі та вільним часом не все так однозначно. От скажімо, жила собі у Стамбулі Sena Runa, працювала у відділ кадрів в компанії. Вирішила підібрати собі хобі для душі, аби вільний час був змістовним і проводився з користю.




Перебравши кілька можливих варіантів, зупинила свій вибір на квіллінгу. Це відбулося десь на початку 2010-х рр. Що й казати, цей вид творчості цікавий і. як на мене, недооцінений. Бо відкриває перед митцями неабиякі можливості. Певно, Sena Runa дійшла тієї ж думки, бо поринула у творчість із головою.




Часу на нудьгу й інші хобі не залишилося. А одного разу, років за три від початку захоплення, коли захоплення стало приносити прибуток. Раптом з’ясувалось: часу не вистачає і на роботу в офісі. Й коли питання стало руба: що важливіше – стабільна офісна робота чи хобі? – майстриня зробила вибір на користь виробів із паперу.




Слідкувати, як на сьогодні розвивається творчість авторки найлегше на її сторінці у фейсбук: https://www.facebook.com/pg/senaspaperquillings/photos/




Приємного перегляду її робіт, друзі, та гарного весняного дня!







Немає коментарів:

Дописати коментар