неділю, 27 травня 2018 р.

Скляний світ комах і квітів від японської скульпторки Yuki Tsunoda








Звісно, у світі існують любителі комах. І їх чимало. Бувають навіть ті, хто не обмежуються любов’ю до різнобарвних метеликів, прозорокрилих бабок й зворушливо-яскравих «сонечок». Та що там казати, існують не лише ті, хто обрав вивчення комах справою свого життя, а й ті, хто далекий від щоденного заняття зоологією, однак, зціпивши зуби, не бажає мурахам, комарам і тарганам та іншим виздихати цілими видами, бо пам’ятає зі шкільних уроків, що е порушить  і так розхитану екосистему.





А от молода японська скульпторка Yuki Tsunoda докладає чимало зусиль, би переконати глядачів, що комахи можуть бути справжніми витворами мистецтва. Якщо їх увіковічити у склі у натуральну величину. Ну, майже в натуральну: усе ж, коли скульпторка береться за виготовлення мурах, вони в неї виходять більше за натуральних. Але все одно, ювелірність проробленої роботи вражає.





Кожна така робота потребує чимало зусиль, використання спеціального м’якого скла Моретті й мініатюрних інструментів. А ще – використання блискучих металевих елементів для надкрил, ніжок і вусиків комах, вкраплень авантюрину й кварцу.





Крім комах, Yuki Tsunoda також створює зі скла квіти й равликів. Вона поєднує свої неймовірно привабливі й тендітні фігурки в досить складні композиції. 







У її творчості, завдяки можливостям інтернет-мережі, заявляється все більше шанувальників. Більше про творчість мисткині можна дізнатися на сайті: https://www.tunodayuki02.com/gallery







Приємного перегляду її робіт і гарного дня, друзі!










Немає коментарів:

Дописати коментар