середу, 30 січня 2019 р.

Чорно-білі світи, сповнені всіма кольрами життя, від американської майстрині Beth White






У мене техніка вирізання силуетів із чорного паперу, насамперед, асоціюється з Англією доби Вікторіанства. Можливо, тому що тоді це було модно й не одна панянка чи дама створювали чудові ажурні малюнки за допомогою ножиць, аби прикрасити альбоми й вразити подруг чи гостей своїм мистецтвом.





Хоча, звісно, і на сьогодні в цієї техніки є прихильники, які так само створюють за допомогою мінімуму засобів справді чудові картини з чорного паперу. Скажімо, до таких митців можна віднести американку Beth White.




Що цікаво, за твердженням самої майстрині, від початку вона не мала ніякої амбітної мети: десь із сорок років тому вона спробувала вирізати простенькі силуети, аби потішити дітей. Заняття виявилось цікавим і таким, що потребувало постійної практики і вдосконалення техніки творчості.




Але й результат видався непересічним: зараз роботи Beth White добре відомі й не лише серед колекціонерів, яким подобаються незвичайні ілюстрації – інколи стилізовані під старовині чи казково-романтичні, а інколи – цілком сучасні. Не меншою популярністю вони користуються серед видавництв для оформлення обкладинок книжок і дисків, у рекламній галузі тощо.




Та головне, що вони подобаються самій Beth White і вона із задоволенням створює все нові чудові вирізьблені ілюстрації. Приємного перегляду її робіт та гарного дня, друзі!






1 коментар: