вівторок, 8 січня 2019 р.

Паперові ляльки, що потрапили в казку, від японської майстрині Maki Hino




Для багатьох згадка про паперові ляльки пов’язана із дитинством. І не так важливо, чи йдеться про куплені дорослими в крамниці яскраві шаблони, які залишилось лише вирізати, як і надрукований у типографії одяг, про зображення, намальовані мамою, старшою сестрою чи подругою, у якої краще виходило малювати принцес і просто красунь, чи про власноруч створені, небездоганні, однак такі привабливі ляльки.



У більшості випадків такі іграшки у спогадах набувають особливої чарівності, властивої саме улюбленим забавам, видаються чимось казковим.



Однак мало хто, ставши дорослим, продовжує створювати такі чарівні ляльки. Саме тому таку цікавість викликають роботи лялькарів. Скажімо, майстрині з префектур Нагано (Японія) Maki Hino.



Вона, за словами самої мисткині, із дитинства полюбляла вирізаи з паперу іграшки. А вже в дорослому віці. У 1993 році, захопилася шарнірними ляльками. Та в 1997 році зрозуміла, що хоче перетворити своє захоплення із хобі на професію й пішла брати уроки у відомого художника-лялькаря Ryo Yoshida у студію «Pygmalion».



У результаті на світ з’явилися незвичайні ляльки – дівчата, вбрані у чарівні сукні, які ніби розширюють звичний простір, слугують не лише одягом, але й дверима у казковий світ, коти, риби, птахи й кролики, які теж є важливими елементами казково-дивовижного простору художниці Maki Hino, тощо.



Усе більше користувачів інтернету виявляють цікавість до її незвичайних іграшок і відвідують сайт майстрині: http://makihino.org



Приємного перегляду її робіт і гарного дня, друзі!




2 коментарі:

  1. Які ж чудові паперові ляльки... Просто неймовірні!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, вони теж мені вразилию за кожною - своя казка, свій характер і своя доля.
      Дякую. що читаєте!

      Видалити