вівторок, 15 січня 2019 р.

Казковий і реальний дивосвіт білоруської художниці Анни Сілівончик





У творчості молодої білоруської художниці Анни Сілівончик чимало прихильників. Можливо, ви вже зустрічали її картини на різних сайтах, присвячених сучасному образотворчому мистецтву чи просто в добірках гарних малюнків.


На жаль, в останньому випадку роботи не завжди чітко атрибутуються. Однак манера художниці дуже впізнавана. Знаю тих, хто саме побачивши її картини без підпису, зацікавився, якому ж авторові вони належать? І чи є в нього, тобто в неї, щось не менш цікаве?


Виконані ці твори у трохи наївно-«дитячій» манері, однак їхня цільова аудиторія не обмежується малюками: деталізованість, гра із кольорами, історії, що стоять за кожною роботою, – усе це зацікавить і дорослих.

Крім того, розмова на «вічні теми» – про родину, любов, дружбу й самотність, радість і сум тощо – актуальна у будь-якому віці. І від того, що з нами розмовляють за допомогою пензля й фарб такі роздуми не стають ні менш важливими, ні менш очевидними.


Але, серед іншого, Анна Сілівончик – ілюстратора дитячих казок, та й власних книг, художник-мультиплікатор, казкарка й поетка. Кожен знайде у її творчості щось важливе саме для себе.


Можливо, й тому її творчість набуває все більшої популярності. Роботи художниці знаходяться в Національному музеї Республіки Білорусь, музеї сучасного мистецтва (м. Мінськ, Білорусь), у фондах Гомельського палацово-паркового ансамблю (Гомель, Білорусь) та в приватних колекціях Білорусі, Росії, Франції, США, Японії, Ізраїлю, Італії, Німеччини, Польщі.

Приємного перегляду робіт Анни Сілівончик і гарного дня вам, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар