четвер, 31 січня 2019 р.

Затишно-пухнастий настрій від кото-картин німецької художниці Meta Pluckebaum





На календарі – котопятниця. Звісно, отак просто не пишуть, відкидають першу частину назви, аби  про це не дізналися втаємничені. Але досвідчених користувачів інтернет-мережею такими наївними хитрощами не збити з пантелику.



Звісно, котопятниця. День, коли багато хто на «законних підставах» виставляє фото й малюнки із котиськами, кішечками й кошенятами. А дехто, за їхнім твердженням, хоч і знаходяться скептики, взагалі не заходить цього дня у соцмережі, аби не бачити цього неподобства.



Але у нас алібі: ми не просто милуємося пухнастими кошенятами з бантиками на шиї, ледь розбавленими не менш зворушливими цуценятаи. Ми вивчаємо творчість досить відомої німецької художниці, графіка, майстриню офорту Meta Pluckebaum.


Насамперед, сучасники цінували саме її офорти, а ще, художниця здобула відомість як книжна ілюстратора. І часто-густо героями її картин ставали саме коти й собаки, а ще частіше – пухнаста й не дуже  чотирилапа малеча.



Дехто з глядачів досить поблажливо ставився до такої тематики, мовляв. Картини не мають особливої цінності, а подобаються саме через зворушливі сюжети, дехто ж наполягав,що Meta Pluckebaum майстерно відтворює домашніх улюбленців на полотні,а ще створює при цьому світлі,зворушливі і не без очути гумору жанрові сценки. Не всім же писати монументальні полотна, а гарний настрій глядачів чогось та вартий.


Якщо чесно, то мені більш до душі друга теза. І я щиро сподіваюсь, друзі, що й вам перегляд робіт Meta Pluckebaum забезпечить гарний настрій на весь день.





Немає коментарів:

Дописати коментар