четвер, 10 січня 2019 р.

Затишні й дуже добрі котомалюнки художниці з Голландії Ema Malyauka




Живе собі в Голландії художниця-ілюстраторка Ema Malyauka, яка дуже полюбляє малювати те, що зараз люблять називати терміном «хюге» й випускають цілі книги з порадами, як досягти цього стану, прибравши квартиру особливим чином, напікши смаколиків і переставши хвилюватися.


Рецепти такі, що й казати, універсальний, інколи навіть занадто. Але картинки, сповнені особливим затишком, спокоєм і розумінням, що отой затишок – то надовго й для йог досягнення не потрібно жодного дива, – вони якраз завжди доречні.


А якщо «завжди», то й у п’ятницю порадують нас усіх. А що мені подобається дотримуватись традицій. Принаймні, тих, які я встановила особисто. Тому милуємося не просто затишними й, найголовніше, добрими, ілюстраціями художниці, а тими, на яких є коти. Звісно, тут вони – не центральні персонажі. Але лише уявіть, що цих пухнастих красенів і красунь нема на малюнках – і відразу стане зрозуміло, наскільки вони важливі.


Ну, гаразд, із відсутністю див у роботах Ema Malyauka я трохи погарячкувала, визнаю. Але ж і Санта Клаус, і чарівниці на її ілюстраціях виглядають настільки природно й буденно, у гарному значенні цього слова, що в них віриш. І навряд чи зустріч із саме такими персонажами на вулиці у всесвіті її малюнків викличе здивування: вони на своєму місці.


 Бо добра казка то про щирі усмішки й прості радощі. Вірних друзів і коханих поруч і про кішок, які зігрівають своїм теплом і заспокоюють муркотінням у найнезатишнішу погоду. Як же без них?

Ті, хто бажають більше дізнатися про творчість Ema Malyauka, можуть завітати на її сторінку в інстаграм: https://www.instagram.com/ema_malyauka/


Приємного перегляду робіт художниці та гарного вам дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар