понеділок, 21 січня 2019 р.

Зимова краса в мініатюрному світі англійського майстра David Winter





Колекціонування – це благородне хобі, яке має прихильників в усіх куточках світу. Й чого тільки вони не колекціонують!


Мало кого можна здивувати повідомленням про колекцію мініатюрних копій будинків. Навіть якщо це – цілком вірогідні копії реальних будівель. Але й серед таких колекціонерів добре відомі імена майстрів, які перетворили створення таких мініатюр на шедеври.


До таких талантів, безумовно, належить англійський скульптор David Winter, який усе своє життя присвятив створенню маленьких будиночків – реалістичних у всіх дрібницях і водночас казкових мальовничих котеджів, церков, палаців тощо.


Народився майстер у 1958 році, а перші його відомі роботи датуються 1979 р. На початку кар’єри він продавав такі роботи за 10 фунтів за будівлю, що на  той час було не так уже й мало. А наприкінці 1980 - початку 1990-х р. колекція з 146 робіт David Winter була продана за 200 тисяч фунтів і її новий власник вважав, що це – вигідне придбання.

На жаль, уже більше 15 років випуск колекцій призупинено, але про дивовижно гарні будиночки цього англійського майстра й досі колекціонери згадують із любов’ю. Та що там згадують – активно колекціонують й обмінюються між собою.

Пропоную вашій увазі, друзі. невеличку підбірку «зимових» робіт David Winter та зичу гарного настою на весь день!



Немає коментарів:

Дописати коментар