суботу, 19 січня 2019 р.

Дивовижні вишивки майстрині з Нової Зеландії Ell Violet





Чи спадало вам колись на думку що вишивання гладдю схоже на малювання, а кожен стібок – на мазок пензля? Мені ні, але, на жаль, мої руки не заточені ні під вишивку, ні під образотворче мистецтво. А майстриня із Нової Зеландії Ell Violet дотримується саме цієї точки зору.




Їй із дитинства подобалось шити й вишивати у різних техніках. А от вищу освіту мисткиня здобула за спеціальністю «Дизайн візуальних комунікацій» в Університеті Мессі. Щоб потім, після успішного закінчення навчального закладу, повернутися до творчості.




Але навчання в «суміжній області» дозволило їй поглянути на вишивку під новим кутом зору. Зараз Ell Violet поєднує у своїх роботах поєднує власне вишивання гладдю, текстильну аплікацію, малювання фарбами й маркерами на тканині.



У результаті, при деякій показовій простоті, її роботи унікальній та настроєні, приваблюють глядачів загадкою й утримують їхню увагу. Саме цього й прагне майстриня.




«Моя мета – створювати гарні речі, сповнені таємницями, втілювати у життя світи, які перед цим існували лише в її уяві мені подобається кидати виклик звичному сприйняттю вишивки. І водночас я дотримуюсь точки зору. Що особливою кожну роботу роблять високий рівень припрацювання кожної дрібної деталі й майстерність автора», – зазначає вона.



У її роботах однаково чарівно виглядають фантастичні пейзажі диво-звірі та «звичайні» тварини, рослини й квіти. Кожен шанувальник її творчості легко знайде серед робіт Ell Violet щось на свій смак.



Сподіваюся, друзі, що й вам сподобаються роботи майстрині, та зичу вам гарного дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар