середу, 2 січня 2019 р.

Неймовірні вишивані тварини англійської майстрині Karen Nicol





Мати і старша сестра англійської майстрині Karen Nicol були професійними вишивальницями. Тож нема нічого дивного, що вона з дитинства активно використовувала у своїх іграх шматочки тканин, нитки, фурнітуру. Потім дитячі забавки переросли в хобі, а хобі, поступово, – у професію.


Хоча, як зізнається сама майстриня. Навіть зараз вона не може із впевненістю сказати, ким відчуває себе більше: промисловим дизайнером чи вишивальницею. Можливо, тому що її оригінальні й дуже впізнавані роботи створені на межі відразу кількох технік?


Майстриня створює великі за обсягом – від 0,5 до 1,5 метрів, а за основу ї робіт із текстилю взята тонка кальку, на яку майстриня прикріпляє шматочки тканини, мережку, ґудзики й іншу фурнітуру.



Незвичайний вибір для «хутра» тварин майстриня пояснює досить просто: мовляв, вона у своїх роботах спирається на дихотомію – люди носять вбрання із шкіри тварин, а її тварини «позичили» для свого хутра елементи людської культури.


Саме такий підхід виділяє її вишивки серед багатьох інших. Karen Nicol проводить багато майстер-класів, які користуються успіхом серед тих, хто любить щось робити своїми руками. Її роботи експонуються у галереях і на виставках, їх прагнуть придбати колекціонери.


Більше про її творчість можна дізнатися на сайті мисткині: http://www.karennicol.com/pages/gallery1.html


Приємного перегляду робіт майстрині, друзі, та гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар