суботу, 26 січня 2019 р.

Джинсові пейзажі рідного міста від корейського митця Choi So Young





Оспівувати рідне місто можна по-різному, зображаючи його як словом, так і мистецькими засобами, підвладними справжньому художнику. І засоби ці інколи бувають геть несподіваними й продиктованими лише креативністю й оригінальністю світобачення митця.



Так, сучасний корейський художник Choi So Young знову й знову створює урбаністичні портрети, у яких легко пізнати Пусан, звідки він родом. Та робить це настільки оригінально, що раз побачивши його картини, потім глядачі відразу впізнають нові роботи майстра.


Справа в тому, що він надає перевагу текстильним картинам, а як матеріал використовує старі джинси. Причому під час втілення своїх задумів користується не лише самим деміном різних кольорів, але й кишенями, простроченими швами, ґудзиками, металевими заклепками й кольоровою підкладкою кишень. Це й надає такої виразності й експресії зображенню порту, вузьких вуличок, скупченням азіатських будинків тощо.



На жаль, про біографію митця відомо мало, у різних джерелах навіть вказується різна стать. А сам художник не поспішає встановлювати істину. Єдиний достовірний факт із його життєпису, що народився (народилась?) Choi So Young в 1980 році.



І ще можна впевнено сказати, що його роботи стрімко набувають популярності. Все частіше їх виставляють у галереях, зокрема у відомій Shun Art Gallery, картини продають на аукціонах за грубі гроші й їх охоче купують колекціонери. Схоже, глядачів приваблюють і певна екзотичність пейзажів, і їхня безсумнівна реальність, і незвичність їх вигляду.


Сподіваюся, друзі, що й вам сподобаються роботи Choi So Young. Приємного перегляду!



Немає коментарів:

Дописати коментар