четвер, 3 січня 2019 р.

Зворушливі малята, кошенята (й не тільки) на ілюстраціях американської художниці Jessie Willcox Smith





Перша п’ятниця 2019 року! Чудовий привід для того, щоб запостити трохи гарних малюнків із котиками. Звісно, якщо для такої гарної справи потрібен особливий привід.


Однак, ми ж тут не фото домашніх улюбленці розміщуємо, а ілюстрації відомих (чи не дуже) художників, які обрали моделями цих чудових створінь. Тож, на честь зимових свят, сподіваюся на вашу доброту й поблажливість і трохи розширюю тематичні межі поста.


Справа в тому. що у відомої американської ілюстраторки Jessie Willcox Smith (1863-1935), справді, дуже багато зворушливих чудових ілюстрацій про малюків і котів – якраз те, із чого можна сміливо починати новий рік. Однак, за 44 рок активної творчої кар’єри вона створила ілюстрації до 60 книжок, 250 періодичних видань, 200 обкладинок і ще встигла намалювати плакати, календарі тощо.


І всі її роботи, переважно, посвячені малим дівчаткам і хлопчикам, їхнім щоденним іграм, заняттям, навчанню, пригодам. І все зображено інколи наївно. Але дуже достовірно й із любов’ю. Недарма ж Jessie Willcox Smith. Перед тим, як присвятити себе творчості, працювала в дитячому садку вихователькою, тож добре знала основну свою тему для малювання.


Звісно, у цьому випадку не обійшлося без домашніх тварин. Та й як же інакше, якщо у її ілюстрація йшлося про щасливе дитинство? Але не лише про кошенят і котів. А й про цуценят, рибок і навіть… кізок. І всі вони такі чудові, як і їхні малі власники, що неможливо не згадати про ці ілюстрації, пишучи про її творчість.


Приємного перегляду робіт художниці та гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар