неділю, 6 січня 2019 р.

Різдвяні радісні дива у творчості української художниці Наталі Курій-Максимів




Картини львівської художниці Наталі Курій-Максимів унікальні не лише за технікою, але й за тематикою. Такі, що варто побачити їх один раз – і вже не забудеш і зможеш вирізнити серед багатьох інших.


Можливо, тут має вплив спадковий талант: ще в дитинстві Наталя захоплювалась роботами бабусі Анни Фецинець – майстрині української вишивки. Звідси й любов до неймовірно багатої бойківської культури.


А може, природний талант поєднався із таким чудовим результатом із професійною освітою, здобутою в Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка, а згодом – Українській академії друкарстваде мисткиня опанувала фах художника-графіка.




Саме митецькі навички дозволили їй звернутися до незвичайної техніки малюванню по склу, що відсилає до народної ікони 18-19 століть. Саме це, у поєднанні із темами українського фольклору, буднів і свят, створює особливий стиль й особливий світ її робіт.


У святковий час, найперше, хочеться згадати про «різдвяну серію» Наталі Курій-Максимів: її роботи дуже різноманітні за тематикою. Та Різдво, різдвяні дива, коли янголи ходять землею, несуть радісну вістку й захищають людей, колядники й родини, які зібралися разом на Святвечір,– теми, які органічно поєднуються в її творчості, утворюючи єдине прекрасне полотно, яке й створює святковий настрій у всіх глядачів.


Роботи художниці впевнено здобувають все більшу популярність, її виставки в різних містах України збирають все більше глядачів. Упевнена, друзі, що ви не залишитесь байдужими при погляді на таку красу.

Хай щастить вам і всім добрим людям!






Немає коментарів:

Дописати коментар