пʼятницю, 18 січня 2019 р.

Незвичайний арт від української художниці Віталії Бойко





Для того, аби розпочати цікавий і несподіваний творчий проект на сьогодні не обов’язково дбати про довговічність матеріалів.



Зустрічала в інтернеті щире обурення, що деякі художники малюють на паперових стаканчиках, мовляв, а потім щ робити із цим сміттям, прикрашеним інколи й гарними малюнками, після того, як малюнок закінчений, сфотографований і виставлений в інтернет? Колекціонувати чи викидати? Хіба так можна ставитись до свого таланту?



Звісно, така постановка питання наївна. Художник може робити все, що не суперечить сумлінню, принципам і законодавству країни, де він чи вона живе. Як, врешті, й не художник. І малюнки хоч на стаканчиках із найближчої кав’ярні, хоч на запітнілому вікні можуть бути цікавими й вартими уваги.



Врешті, на сьогодні, у часи інформаційної навали, не так легко зробити щось оригінальне. І справа не у матеріалі, а у підході до творчості. Скажімо, на мою думку, в молодої одеської художниці Віталія Бойко це цілком вдалося. Вона вирішила, що можна поєднати в проекті малювання й фотографію. Причому, саме в такій послідовності.


Мисткиня робить романтичні, а інколи й жартівливі малюнки на паперових стаканчиках, створюючи настроєві й ліричні автопортрети. А потім сестра й чоловік допомагають їй відтворити ці автопортрети на фото: Віталія виступає моделлю, а рідні люди – фотографами,чиє завдання – якнайточніше втілити «в життя» малюнок.


Але це – не єдине творче рішення Віталії Бойко. Вона також пробує «домалювати» реальні, зробивши частину малюнку елементами спільної фотографії. Чи вдається до боді-атру, малюючи жіночі портрети на власних руках і теж «вписуючи» чи малюнки в краєвиди.


Художниця щиро радіє не лише тому, що її роботи набирають популярності в інтернеті, але й тому, що всі мистецькі проекти викликають інтерес і бажання підтримати у її рідних людей, думку яких вона високо цінує.


Приємного перегляду робіт української мисткині й гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар