пʼятницю, 4 січня 2019 р.

Картини з річкових камінців від угорської майстрині Erzsébet Szilajka





Природа – найталановитіший майстер. Від того, що цю тезу вживають часто й у найрізноманітніших випадках, вона не перестає бути справедливою.



І як то воно, бути співтворцем такого над майстра? Кожна талановита особистість знаходить на це питання власну відповідь. Скажімо, сучасна угорська майстриня Erzsébet Szilajka стверджує, що саме захоплення тим, наскільки витончено-прекрасна кожна дрібничка у природи, спонукало її до творчості, а тепер допомагає їй розвиватися.



Свої картини мисткиня викладає з річкової гальки, захоплюючись різноманітністю форм, кольорів, текстури річних камінців. Їй дуже подобається процес пошуку матеріалу, бо інколи фантазія йде від знахідки, підказуючи, куди можна «притулити» камінець. Хоча інколи сюжет приходить першим.


Прості історії про кохання, родинні почуття, дружбу, побутові сценки, мандри Erzsébet Szilajka розповідає у своїх картинах, викладаючи фігурки з гальки. Для цього камінці миються й уважно відбираються за кольором і формою. Потім утворюються фігурки.



При цьому дуже важливо дбати про збереження балансу й відтворення динаміки. Саме завдяки цьому, при роботі із таким статичним матеріалом, як камінь, майстрині щастить привнести в картини відчуття руху.


Крім того, не менш важливо для створення її робіт промальовка акриловими фарбами фону – вулиці, заміського пейзажу, інтер’єру. Хоча, зазвичай, ті майстри, які віддають перевагу техніці творення акрилом, віддають перевагу яскравим кольорам, майстриня прагне зробити фон «легким». Напівпрозорим, аби надати тієї ж легкості й фігуркам із каменю.



У результаті з’являються оригінальні роботи, які знайшли своїх шанувальників у багатьох країнах світу. Сподіваюся, друзі, що вони сподобаються і вам!




Немає коментарів:

Дописати коментар