пʼятницю, 1 лютого 2019 р.

Мрії й експерименти в картинах українського художника Олександра Павленка





Ми звикли, що сучасні митці схильні до експериментів. Це, звісно. відповідає дійсності. Але чомусь інколи забуваємо про те, що представники образотворчого мистецтва попередніх часів полюбляли шукати нові підходи до відтворення дій снові, вигадувати чи розвивати нові техніки.


Однак дехто із сучасних митців щиро вважає, що у «старих» відомих майстрів саме у плані техніки. Скажімо, український художник Олександр Павленко, який зараз живе й працює в Києві, полюбляє, спираючись на знання «секретів» класиків живопису шукати нові прийоми.


Крім полотна, у своїх роботах він використовує картон, дерево, папір, заґрунтований під левкас. Він використовує різні матеріали, такі як енкаустика, різноманітні темперні підкладки у суміші з піском, гіпсом, крейдою та іншими матеріалами, усе це надає самобутності його творчості.


За словами Олександра Павленко, такий підхід дозволяє йому не лише збагатити творчу палітру, але й більш повно розкрити поставлену перед собою задачу.


Хоча він однаково натхненно працює у різних сучасних жанрах – портреті, натюрморті, пейзажі тощо, – та головною своєю метою він вважає не лише реалістичне відтворення предмета чи особи, а розкриття образу як символу. Можливо, саме тому його картини, здається,відображають особливий світ – десь на межі між реальністю і фантастичним сном.


Роботи митця знаходяться у приватних колекціях не лише України,але й країн Європи та в США.


Сподіваюся, друзі. що й вам сподобаються роботи митця. Гарного дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар