пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

Дивовижний і радісний світ української художниці Ольги Кваші






Є художники, чиї картини варто побачити лише раз, аби потім завжди із легкістю відрізняти їхні творіння. І не завжди для цього треба вигадувати якісь неймовірні сюжети чи користуватися унікальною мистецькою технікою, до якої ще ніхто, окрім тебе, не додумався.



Для цього доста, крім таланту. Мати любов до всього живого. Бо коли картини сповнені любовя не лише до людей, а й до всього світу, то вони стають дивовижно-прекрасними, казковими, навіть якщо зображають буденні речі.




А може, якраз не казковими,а справжніми – такими гарними, яким і повинен бути цей світ, коли йому не заважають негативні почуття та поспіх.



І саме до таких митці, які малюють радість від життя і чиї творіння викликають щирі усмішки, й належить українська мисткиня Ольга Кваша.




Вона – дуже львівська художниця, хоч і народилася у Луцькій області. Однак, вона навчалася у Львівській академії мистецтв, зараз живе і працює в цьому місті. І в тих її картинах, де присутні міські пейзажі, приглядівшись, можна впізнати львівські вулички.



І в той же час всі її пейзажі – й «урбаністичні», і природні краєвиди – пом’якшені казкою й привертають увагу доброю усмішкою самої художниці, з якою вона створювала свої роботи.



Однак,який би сюжет художниця не обрала для втілення, кожен глядач, роздивляючись їх, може зазирнути «в середину» і казкового світу, й себе особисто. І, головне, переконатися, що там, «всередині» все гарне й надійне, бо хіба може бути інакше в такому чудовому світі?



Роботи Ольги Кваші на сьогодні знаходяться в приватних колекція різних каїн: України, США, Канади, Великобританії, Голландії, Бельгії, Франції тощо. Число шанувальників її творчості постійно зростає.



Сподіваюся, друзі, що й ви отримаєте задоволення від споглядання робіт мисткині. Гарного вам дня!




Немає коментарів:

Дописати коментар