середу, 6 лютого 2019 р.

Дивовижні текстильні картини австралійської майстрині Annemieke Mein






Інколи, коли споглядаю світлини з краєвидами й тваринами Австралії, виникає враження, що їхній точний опис, лише змінивши назву, можна вставляти у фантастичний роман. І всі дивуватимуться уяві автора.



Бо там – справді неймовірний світ, який щедро дарує емоції творчим особистостям і надихає їх на дивовижні витвори мистецтва. Скажімо, майстриня Annemieke Mein народилась у Голландії, а на цей дивовижний континент втрапила у віці 7 років. Але варто лише глянути на її дивовижні роботи, аби зрозуміти, що саме австралійська природа надихає її на творчість.



Ще з дитинства дівчина виявляла хист до малювання і здатність до довгої кропіткої праці, якщо заняття приносить задоволення. Саме поєднання мистецьких здібностей і посидючості дозволило їй опанувати багато творчих технік. Annemieke Mein шила і в’язала гачком і спицями, плела макраме і мереживо, працювала з волоком і шкірою, зверталася до пап’є-маше, кераміки, ліплення з глини тощо.



І все це було чудовою мистецькою школою, адже елементи багатьох технік майстриня вдало використовує і в своїх відомих роботах.



Та важливим кроком до успіху стало для неї спроба своїх сил у роботі з текстилем. Перші ж оприлюднені роботи на виставках привернули увагу глядачів до її творчості.



Серед основних тем її робіт – птахи, тварини й комахи рідного краю. Усі вони відтворені зі скрупульозною точністю й водночас досить умовно-казкові, аби видаватися ще привабливішими і пробуджувати уяву.



Приємного перегляду робіт Annemieke Mein і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар