суботу, 23 лютого 2019 р.

Витончені паперові роботи німецького майстра Jo Chorny





Папір – не менш чарівний матеріал ніж ті, про які згадується в казках і легендах. Принаймні, коли потрапляє до рук справжнього митця чи мисткині. Схоже, що вигляд чистого білосніжного аркуша запускає в уяві творчої особистості бажання обов’язково зробити щось несподіване і цікаве.


Таке, щоб у глядачів перехопило подих від захвату і щирого здивування: от як таку красу вдається зробити за допомого таких простих засобів?!


Саме такий подив і радість від споглядання дива я відчула, коли роздивлялась роботи майстра Jo Chorny, який на сьогодні мешкає у Німеччині. Здавалося б, аркуш паперу, канцелярський ніж, ще й натхнення та бажання подарувати світу трохи краси – і ось, маємо чудові роботи.


Кожна з витинанок має свій характер і водночас усі виконані в єдиній впізнаваній творчій манері та викликають щире захоплення.


На жаль, багато інформації про самого майстра знайти не вдалося. Із здивуванням побачила, що на більшості сайтів Jo Chorny називають художником по паперу. Але на деяких – художницею. Тож ні на чому не буду наполягати. Схоже, це той випадок, коли митець прагне, щоб замість нього говорили роботи.


Тож із задоволенням наводжу посилання на сторінці в Інстаграм, де розміщені диво-звірі й чарівні істоти з паперу: https://www.instagram.com/peaceofpaper1/


Приємного перегляду казкових робіт і гарного дня, друзі!








Немає коментарів:

Дописати коментар