понеділок, 25 лютого 2019 р.

Такий реальний і казковий світ іграшок від американської мисткині Stephanie Tiongco





Для того, щоб почати творити, варто лише завести стадо альпак. Трохи дивний рецепт? Скажімо. такий, що всякому пощастить втілити його у життя. Але я знаю принаймні один випадок, коли він спрацював.



Принаймні, американська майстриня з Пенсильванії (США) Stephanie Tiongco саме так розповідає про початок свого творчого шляху. Вона живе на фермі, має стадо альпак, яких власноруч стриже. А отриману шерсть використовує для створення іграшок із волоку.



Варто відзначити, що це – гарний вибір матеріалу для творчості6 і через м’якість шерсті, і через те, що вона у цих тварин має аж 23 відтінки, тож далеко не завжди її потрібно фарбувати. Але пояснювати бажання майстрині творити та її успіхи лише наявністю матеріалу «під рукою» все одно, щ оказати: вона зробила вибір на користь створення іграшок, бо має трьох власних дітей.


Однак факт залишається фактом: іграшки у Stephanie Tiongco виходять дуже гарні, а тематика їх дуже різнопланова. Є серія диких тварин, виконаних у реалістичній манері і в натуральний розмір: білки, кролики, єноти тощо.


Є роботи, у яких проглядає казковість і водночас іронія: три сліпі мишки майстерно уникають (принаймні, цієї миті) пастки-мишоловки, білий ведмідь регулює вуличний  рух чи носить кольчугу.


Є іграшки – розумні пацюки, що з’явилися зі світу стімпанку, де вони живуть людським життям, мандрують і навіть мріють про польоти. Є всім відомі персонажі з «Аліси в Дивокраї».


Не даремно майстриня входить в асоціацію лялькарів Тhe Original Doll Artists Council of America, а деякий час навіть очолювала це об’єднання, а її роботи відзначені численними нагородами різних престижних конкурсів. Адже вони чудово поєднують реалізм і казковість.



Приємного перегляду робіт майстрині та гарного дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар