четвер, 28 лютого 2019 р.

"Котяча школа" на початку весни в малюнках німецького художника Arthur Thiele





Відмовка про те, що немає часу займатися улюбленою справою з’явилась, певно, наступної миті після того, як час був створений. От і в мене немає часу, аби привітати вас із першим днем весни, як воно належить.

Але ж перше березня, п’ятниця і всесвітній день котів… Інколи світ може трохи почекати, хоч одну мить, поки ми милуватимемося «котячими» листівками знаменитого німецького художника Arthur Thiele.


Звісно, німецький художник, ілюстратор, художник-декоратор, майстер живопису кінця ХІХ - початку ХХ століття відомий не лише своїми листівками про тварин. У його роботах багато вартісного, як саркастичного, так і цілком серйозного.

Та то вже такі в мене смаки, що мені, коли чую його ім’я, перш за все, згадуються його «анімалістичні» листівки, які митець почав створювати в 1900-х рр. До моїх улюбленців належать малюнки про великодніх кроликів. Але ж сьогодні п’ятниця! І серія про «котячу школу» більш ніж варта уваги.


Прийом, де звірі на карикатурах чи милих малюнках виступають у людській подобі не новий ще із часів Езопа. Але творча манера Arthur Thiele надає їм особливий шарм і сприяє тому. що його котисьок і кошенят легко вирізнити з-поміж намальованих іншими художниками.


Звісно, не всі методи навчання в «котячій школі» початку 20 століття відповідають вимогам до сучасної школи. Але тим цікавіше дивитись на них, як на історичне свідчення. А я ще додала трохи побуту в інших малюнках, присвячених побуту котів і кішок, що мають малих. Звісно, очима Arthur Thiele.

Приємного перегляду робіт художника й гарного початку весни, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар